Den klassiske oppskrift er små rundskrelte poteter rullet i sukker og stekt i olje og smør inntil sukkeret er karamellisert.
Tips:
Små poteter behøver ikke skrelles, men vaskes godt.
Dette er nydelig til alt vilt. Enda bedre er poteter stekt i olje med noen klatter smør på god varme inntil de nesten er gjennomstekt. Selv bruker jeg små mandelpoteter. Det bør være såpass mye olje/smør at potetene "flyter" litt. Når de nesten er gjennomstekt på god varme, slås varmen ned og til en vanlig stekepanne tilsettes en god toppet skje honning, som da smelter og skummer utover flaten.
Potetene rulles sakte rundt i dette og samler opp honningskummet. Dette kan stå ganske lenge på svak varme, mens potetene rulles rundt. OBS ikke lokk. Da blir det bare tull.
Når de begynner å bli passe gylne, tas de opp og legges på avis. Der det pleier å stå fettsugende kjøkkenpapir, leser jeg avis. Velg selv.
Passer til alt vilt der det søte matcher godt. 3-5 poteter pr. porsjon alt etter størrelsen. Honningen endrer litt smak når den stekes, så det blir ingen utpreget honningsmak, men den anes.
Se alt det gode du kan bruke poteter til
Alle oppskriftene med poteter du kan tenke deg
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig