Det er kjempelett å lage tacokrydderet selv. Fyll det på et glass med tett lokk. Lag en stor porsjon når du først er i gang.
Det er kjempelett å lage tacokrydderet selv. Fyll det på et glass med tett lokk. Lag en stor porsjon når du først er i gang.
Ssamjang er en deilig saus/dressing som du lett blander sammen og perfekt til koreansk ribbe.
Gresskarpuré kan brukes i røren til en gresskarkake, i pai, vaffel eller pannekakerøre, som basis til gresskarsuppe, eller som tilbehør til høstmiddagen. Og også i drinker.
Kinesisk chiliolje er klassisk tilbehør til en rekke kinesiske retter, spesielt fra Sichuan-provinsen. Kombinasjonen av olje og tørket chili gir en lysende rød chiliolje, som gir et ekstra kick både til dumplings og nudleretter.
Når den kalde Skagenrøren møter glovarm bakt potet, blir det fest. Du bruke andre og rimeligere ingredienser i røren. Og kanskje toppe med et stykk grillet fisk i stedet.
Det er så enkelt å lage din egen tacosaus. Og ikke minst, den holder seg i kjøleskapet i minst to uker.
Hvitløkskrutonger er perfekt å ha på toppen av supper og salater. Og en fin måte å bruke opp gammel brød. Ha alltid en boks med krutonger på kjøkkenbenken.
Mixed spice er en engelsk krydderblanding som likner amerikanernes "Pumpkin Spice". Den brukes ofte i baking, og ingen Christmas Cake er komplett uten.
Møre gulrøtter og pastinakk blir lett glasert i smør og sukker. Med disse lekre grønnsakene blir festmiddagen komplett.
Denne friske og syrlige salaten er perfekt tilbehør til salt eller fett kjøtt.
De beste ovnsbakte potetene er myke på innsiden og skikkelig sprø på utsiden. Denne oppskriften viser deg hvordan du får til nettopp dette.
Det finnes sikker mange tusen varianter med hjemmelaget sennep. Her er vår variant med appelsin og honning.
Syltet rødløk er nydelig tilbehør til de fleste retter. Sprit opp tacoen, pølsa eller salaten med denne visuelt lekre og smaksrike godbiten.
Dette er en forenklet versjon av den klassiske marokkanske krydderblandingen.
Teriyaki er navnet på tilberedningsmetoden, ikke sausen, og denne versjonen er mer tro til originalen enn mange andre som har både hvitløk og ingefær på listen.