- Forvarm ovnen til 240°C
- Ha potene i en kjele med nok kaldt vann til å dekke potetene. Kok opp under lokk. La potetene koke i 7 minutter.
- Hell vannet av potetene, og ha tilbake i kjelen med lokk. Ha kjelen raskt tilbake på platen med lav varme, for å få det restrende vannet til å fordampe.
- Hell ribbefett i en stor langpanne og plasser i ovnen til det er varmt.
- Hell over potetene, sett lokk på kjelen og rist kjelen slik at utsiden av potetene brytes ned.
- Ha potetene og fettet tilbake i langpanna, strø med maldonsalt og stek nederst i ovnen i 15 minutter.
- Snu potetene, og stek videre i 15 minutter til. Fortsett slik til potetene er gyllene og sprø. Smak til med ekstra salt om ønskelig.
Prøv disse potetene til saltbakt ribbe
Her finner du flere oppskrifter på potet som tilbehør
Mer godt tilbehør finner du her