En deilig rett med historiske aner helt tilbake til 1814 da tjenerskapet serverte Eidsvollsmennene lunsj og tre retters middag hver dag i seks uker
En deilig rett med historiske aner helt tilbake til 1814 da tjenerskapet serverte Eidsvollsmennene lunsj og tre retters middag hver dag i seks uker
Frijoles refritos serveres med nachos chips, men kan også brukes som en rett i seg selv. Hvis du ønsker den vegetarisk, må du bruke olivenolje.
Det er enkelt å lage egne sylteagurker. Det tar litt tid etter at du har hatt de på glass før du kan nyte de. Men ingen ting er så godt som hjemmelaget.
Det er mange varianter av rødvinsmarinader. I denne oppskriften bruker du laurbærblad, timian og hvitløk. Og husk det er viktig med olje.
Lag en deilig marinade med sennep og rosmarin. Vi kan love deg at den passer godt til alle typer kjøtt, og setter en smak som du vil sette stor pris på.
Har du lyst på en marinade som virkelig setter fart på smaksløkene, skal du bruke denne der både ingefær og chilli setter fart på kjøttet.
Lag en deilig rødvinsmarinade med denne enkle oppskriften. La kjøttet få bade i marinaden over natten, så kan du glede deg til et herlig måltid.
Ajvar er en paprikadipp eller -saus som du kan bruke i mange forskjellige sammenhenger.
Tomatchutney smaker godt til både kjøtt- og fiskeretter. Og et glass hjemmelaget chutney er morsom gave når du har laget den selv
Chutney er mest kjent som det kryddersterke «syltetøyet» som serveres sammen med indisk mat. Det er også et veldig artig følge til assortert ost eller til spekemat.
Ertestuing er tradisjonelt tilbehør til mange klassikere, blant annet kjøttkaker i brun saus og lutefisk. Her en oppskrift med Ringerikserter
Chutney laget med stikkelsbær bruker du som tilbehør til kjøtt eller fisk. Passer også veldig godt til ost og kjeks.
Denne salsaen er både sterk og god med både ancho og guajillo-chili.
Salsa er tilbehøret til taco og andre meksikanske retter. Her er den med avokado
Salsa er enkelt å lage selv. Her har du oppskriften på en skikkelig sterk en.
Fondantpoteter fortjener å få sin storhetstid tilbake. I denne oppskriften dampes potetene i øl og ender opp som en nydelig delikatesse.