Varm bulgursalat med strimlet svinekjøtt II
Matprat.no

Varm bulgursalat med strimlet svinekjøtt II

Denne varme salaten lager du på en halvtime. Passer veldig godt som hovedrett. Her er den enkle oppskriften.

Fremgangsmåte

  1. Varm olje og smør i en stekepanne og stek strimlet svinekjøtt på middels høy varme i 4-6 minutter, eller til det akkurat er gjennomstekt.
  2. Krydre med salt og pepper og legg over på en tallerken. Hold varmt.
  3. Tilsett løk, hvitløk, tomatpuré og vann i pannen og kok opp. Hell i bulgur og la det trekke til bulguren er nesten ferdig, ca. 10 minutter (sjekk på pakken).
  4. Tilsett spinatblader og rør inn de stekte kjøttstrimlene. Kok opp og smak til med salt og pepper.
 
Tips: Dersom du ikke finner bulgur kan du godt lage denne salaten med byggryn i stedet, men de må gjerne koke litt lenger enn bulguren.
 
Tips: Bulgur er hele hvetekorn, uten skall og kimen, som er delvis dampet, og deretter grovmalt og tørket.
 

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv
+
Julemat
Spiselige julegaver

De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv

Hvorfor handle julegaver når du kan lage dem selv? Her får du idèer til både søte og salte gourmetgaver som alle vil elske.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess
Dagens rett

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess

Vi varter opp med et skikkelig festmåltid denne helgen som blir ekstra smakfull.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Ny bærekraft-milepæl for Kvitnes Gård

Kvitnes Gård har som en av tre norske restauranter nådd full skår på 360Eat Guide sin bærekraftsskala.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul
Julemat
Oppskrifter julekaker

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul

Inviter familie og venner på juleverksted og bak julens mest klassiske småkaker sammen. Oppskriftene finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak 7 fantastiske viner fra to av de beste spanske vinregionene
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 04. februar

Smak 7 fantastiske viner fra to av de beste spanske vinregionene

Den 04. februar har du en sjelden mulighet til å utforske toppviner fra Spania. Ta en titt på vinene som serveres denne kvelden – du vil forstå hvorfor det lønner seg å sikre seg en plass raskt!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den
Dagens rett

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den

Ovnsbakt pepperkveite er intet mindre enn et luksusmåltid, men som er uhyre enkelt å lykkes med.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her