- Korianderstekt steinbit:
Krydre steinbiten med salt og stek raskt i litt olje ved høy varme til den er svakt gyllen. - Skru ned varmen og krydre med pepper og koriander. Etterstek i ved svak varme i pannen på begge sider i til sammen ca. 5 minutter. Revet limeskall på toppen.
- Tomatsaus:
Varm oljen og ha i hvitløk, oliven og limeskall. Ha så i de hermetiske tomatene etter at du har fjernet mest mulig frø. - La det hele koke på svak varme til du har en rik tomatsmak. Tilsett rikelig med frisk basilikum før servering.
- Tagliatelle:
Kjør alt sammen i en foodprosessor til deigen danner små klumper. - Kna så deigen sammen og la den hvile i minimum 1 time, dette gjør den mer elastisk.
- Kjevle deigen tynt i en pastamaskin og kutt i tynne strimler.
- Kok pastaen i ca. 1 minutt i kokende vann med salt. Sil av og bland med olivenoljen.
- Asparges:
Rens/skrell asparges og stek dem til al dente i olje. Smak til med salt og pepper og drypp over litt limesaft. - Server steinbiten med aspargesen på en seng av tomatsaus og pastaen ved siden av.
Tips: Hjemmelaget tagliatelle kan erstattes med ferdig fra butikken, fersk eller tørket. Og om du synes koriander alene er litt for aromatisk, kan du erstatte den med din favorittkrydderblanding.
Mange flere deilige retter med steinbit finner du her