Stekt steinbit med sjampinjong, sukkererter og tomater
Foto: Juanmonino

Stekt steinbit med sjampinjong, sukkererter og tomater

En hverdagslig men like fullt smaksrik fiskemiddag som du leger på godt under en halvtime.

Fremgangsmåte

  1. Steinbiten skjæres i serveringsstykker og vendes i litt hvetemel tilsatt salt og pepper.
  2. Stekes gyllen i smør/olivenolje på middels varm panne til den er gjennomstekt.
  3. Ta fisken ut og hold den varm.
  4. Sjampinjongen skjæres i skiver og surres i smør/olivenolje.
  5. Tomatene skjæres i båter eller halvdeler og has i pannen sammen med soppen. La surre 2 minutter og tilsett fiskekraft og hvitløk.
  6. Kok opp og inn i 10 minutter. Tilsett sukkererter det siste minuttet.
  7. Smak til med salt og nykvernet pepper.
  8. Tilsett frisk basilikum før servering
  9. Server sopp-tomatblandingen til steinbiten.

Tips:
Prøv å bytte ut hvetemelet med polentagryn, det gir en sprø fin stekeskorpe.

Her er andre retter med steinbit du må prøve

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Dette er resultatet av at en burgundstjerne inntar Sør-Rhône
+
Ukens vin

Dette er resultatet av at en burgundstjerne inntar Sør-Rhône

Den er derfor veldig annerledes enn mange andre viner fra denne delen av det sørlige Rhône. Men samtidig et realt kupp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Forbereder OL: Michelinstjernene lyser stadig sterkere over Alto Adige
+

Forbereder OL: Michelinstjernene lyser stadig sterkere over Alto Adige

I Alto Adige i det nordøstre Italia skifter det mellom høye alpetopper og frodige dalbunner med et stort tilbud mellom himmel og jord. Fantastiske skimuligheter, kreative stjernerestauranter, gode viner og luksuriøse spa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du mye burgundhistorie for pengene
+
Godbiter i pollisten

Her får du mye burgundhistorie for pengene

Vi snakker om druer fra en parsell som har vært med å forandre Burgunds vinhistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Burgund-chardonnay til 179,90 som også smaker godt?
+
Ukens vin

Burgund-chardonnay til 179,90 som også smaker godt?

Ja, det er tilfelle, og den er laget etter alle kunstens regler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ferske egg må til for å lage perfekt omelett
Dagens rett
Italiensk omelett med spinat og parmesan

Ferske egg må til for å lage perfekt omelett

Egg og parmesan går veldig godt sammen i en omelett. Spinat setter en ekstra spiss på det hele. Oppskriften får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv denne lekre oppskriften med steinbit
Dagens rett

Prøv denne lekre oppskriften med steinbit

Det er ikke bare kjøtt som kan grilles eller serveres med rødvinssaus.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her