- Rens sjøkrepsen. Rensede haler, hoder og skall brukes i suppen.
- Brett ut filodeigen og lag 12 porsjonsbiter, runde eller firkantede.
- Legg flakene på bakepapir på stekeovnsplaten. Pensle med smør og dryss over ost. Stek som angitt på pakken Avkjøl.
- Bland sammen alt til dressingen og smak den godt til.
- Vask og tørk salat og kjørvel. Legg salat og kreps mellom de stekte sprø filodeigene og drypp over dressing likke før servering.
- Bisque:
Del skall og hoder i små biter og fres dette med renset, grovhakket løk og tomatpure i halvparten av smøret til løken er myk. - Hell over pernod og tenn på slik at blandingen blir flambert. Slukk flammen ved å helle over eplemost og la det koke inn til halv mengde.
- Spe med fiskekraft og kok suppen 20-30 minutter.
- Kjør suppen i foodprocessor og bland inn fløten Gi suppen et oppkok og smak til med krydder.
Visp inn resten av smøret og server Bisque ved siden av salaten som en forrett eller liten kveldsrett.
Her finner du andre deilige retter med sjøkreps