Søte, sprø nudler som i Thailand

Fremgangsmåte

  1. Varm oljen i en wok eller stekepanne. Skjær tofuen i tynne skiver og deretter til tynne strimler og stek den til den er sprø på overflaten.
  2. Fres kyllingkjøttet til det skifter farge. Tas opp og settes til side.
  3. Stek vermicellien til den har svulmet opp og blitt sprø og hvit. Ta den opp og la den avdryppes. Hell ut oljen bortsett fra 2 spiseskjeer.
  4. Fres reker, vårløk og hvitløk i 1 ½ minutt. Tas opp av pannen.
  5. Hell de piskede eggene i pannen. Når eggene begynner å størkne, skjæres de opp i strimler med stekespaden. Ta eggestrimlene opp og tørk pannen ren.
  6. Hell sukker, sitronsaft, eddik, vann og fiskesaus i pannen. Kokes opp. Tilsett chilipulver og la det koke i 1-2 minutter. Ha i de stekte nudlene og bland dem inn i sausen over sterk varme, til de er helt dekket.
  7. Tilsett tofu, kylling, reker, vårløk, hvitløk og egg. Gjennomvarmes under forsiktig omrøring i 3 minutter.
  8. Legg nudlene på et fat og pynt med bønnespirer og hvitløkspurre.

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her