Rør ett og ett egg i en liten skål sammen slik at plomme og eggehvite samles.
Ha det deretter ett for ett i bakebollen. Vi vil at eggeplommen og eggehviten skal blande seg med hverandre før det blander seg med smør og sukker. Ved å gjøre dette får du en mer luftig kake.
Hvis røren skiller seg har du oppi litt av melet.
Til slutt har du i litt etter litt siktet mel.
Ha vaniljekaken i en form a 20 x 20 cm og stek denne i 25-30 min ved 175 grader.
Pakk så kaken inn i plastfolie og sett den kjølig. Dette er en tung vaniljekake, av engelsk type, og det er eggene som gjør hevejobben. Hvis du vil ha en luftigere type, kan du tilsette 2ts bakepulver.
Ta av kjelen og hell det hele i en kjøkkenmaskin. La massen avkjøles til 60 grader. Miks så alt sammen til det blir en tykk hvit masse.
Snu kaken tilbake slik at du får delen med vaniljesirup opp.
Kok opp aprikossyltetøy og pensle dette på kaken.
Kjevle ut marsipan og legg dette i et tynt lag oppå kaken.
Skjær biter a 4x4 cm og sett disse kaldt.
Farg den flytende fondanten.
Sett bitene på en rist og hell fondant over slik at alle kantene dekkes.
Sett hver bit i en muffinsform og klem dem sammen slik at de former seg til kanten på småkakene.
Pynt hver kake med en hvit og blå blomst.