Rør smør eller margarin og melis mykt. Rør i egget. Tilsett det revne appelsinskallet og fløten. Arbeid inn hvetemelet.
Legg deigen i en sprøytepose, og sprøyt ut 60 roser ved hjelp av en tupp. La hvile i kjøleskap i 30 minutter.
Legg "rosene" på stekebrett med bakepapir, og stek midt i ovnen ved 175 °C i ca. 10 minutter.
Avkjøl på rist.
Lag makronfyllet med 1-2 ss kokende vann, til en nok så fast konsistens.
Legg sammen kakene to og to med makronmasse imellom.
Sikt litt melis over kakene like før servering.
Her finner du mange deilige oppskrifter på kaker
Dette er de syv slagene du skal bake til jul
Slik lager du perfekte pepperkakehus
Hjemmelaget konfekt og supre julegodter
Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på de fleste spørsmål