Blant alt utenom den hakkete sjokoladen i en tykkbunnet kjele. Varm sakte opp under omrøring . Det skal ikke koke, men trekke til en blank masse. Det tar noen minutter.
Så øker du temperaturen litt for at massen skal tykne og karamelliseres. Pass på at den ikke brenner seg. Når den føles tykk nok, rører du inn den hakkete sjokoladen slik at den løses opp og pinjekjernene til slutt.
Hell utover en langpanne som er dekt med matpapir og sett kaldt over natten.
Tips:
Hvis du vil ha en lys fudge, bruker du hvit sjokolade i stedet og tilsetter 1 ss lys sirup i tillegg. Du kan også dele mengden i to og lage en lagvis fudge med to ulike sjokoladetyper.
Se våre andre oppskrifter på fudge
Her er våre andre oppskrifter på julegodter
Dette er de syv slagene du skal bake til jul
Hjemmelaget konfekt og supre julegodter
Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på de fleste spørsmål
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig