Sjokoladefondant

Ingredienser
50 g mørk sjokolade
50 g meierismør
2 egg
½ dl sukker
½ dl hvetemel

Fremgangsmåte

Smelt smør og slå det over sjokoladen som er delt i biter. La stå 2-3 minutter til sjokoladen har smeltet. Rør sammen.

Pisk egg og sukker lett og tilsett sjokoladeblandingen. Pisk kraftig til en jevn røre. Sikt over mel og rør inn.

Smør 4-5 porsjonsformer med smør og fyll dem ¾ fulle. Sett dem på bakeplaten og stek de i ca 7 minutter på 180 grader nederst i ovnen.

La de få avkjøle i formene ca. 15 min. Hvelv dem forsiktig ut på tallerkener. Pynt med bær og lignende. Når du setter skjeen inn vil myk sjokolade flyte ut.

Vispet lett dessertfløte eller iskrem smaker utrolig godt til en slik fondant. Pynt med bær, revet sjokolade på is/krem og melis på fondanten

Sendt inn av Jannicke Knudsen

Forsiden akkurat nå
Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Skinkegrateng til middag kan alle lage
Dagens rett

Skinkegrateng til middag kan alle lage

En grateng rett fra ovnen er manges favoritt. Prøv bare denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her