Sjokolade-crêpes med eple og aprikosfyll
Apéritif

Sjokolade-crêpes med eple og aprikosfyll

Crêpes med sjokolade er kos som går rett i hjertet på alle familiens medlemmer

Ingredienser

125 g hvetemel
2 ss bakekakao
1 egg
1 eggeplomme
3 dl skummet melk
1 ss olivenolje + litt ekstra til steking
Fyll:
2 epler, skrelt og utkjernet og grovhakket
2 ss farin
½ ts muskat
saft og revet skall av 1 appelsin
3-4 friske aprikoser, utkjernet og delt i fire
melis til dryss

Fremgangsmåte

Start med pannekakerøren: Sikt hvetemel og kakaopulver i en stor bolle og lag en grop i midten. Pisk sammen de øvrige ingrediensene. Hell blandingen opp i melet og pisk til en glatt røre. La den stå og svelle i ca 30 minutter.

Lag fyllet mens du venter. Legg eplebitene i en tykkbunnet gryte sammen med sukker, muskat, appelsinsaft og appelsinskall. La det få et oppkok, slå ned varmen, dekk til med lokk og la det småkoke i 3 minutter. Ha i aprikosene og la det koke videre i 3 minutter til, til frukten er mør.

Pensle en klebefri stekepanne med litt olje og varm den opp. Hell i litt av røra og hell pannen fram og tilbake slik at røra dekker hele bunnen. La den steke på middels varme i 1-2 minutter, til pannekaka begynner å boble. Snu den med stekespade og stek den på den andre siden. Legg den ferdigstekte pannekaken på et matpapir og lag flere pannekaker på samme måten. Røra skal holde til 10 pannekaker.

Server pannekakene fylt med eple- og aprikosblandingen og med et lett melisdryss over.

Her finner du mange spennende oppskrifter på pannekaker

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En slik fiskerett vil alle ha
Dagens rett
Torskegryte med sitron og pinjekjerner

En slik fiskerett vil alle ha

Torsk, skrei eller annen hvit fisk som smaker av Italia er en løsning på hverdagsmiddagen som garantert faller i smak. Her er den kjappe oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her