Sjokolade-crêpes med eple og aprikosfyll
Apéritif

Sjokolade-crêpes med eple og aprikosfyll

Crêpes med sjokolade er kos som går rett i hjertet på alle familiens medlemmer

Ingredienser

125 g hvetemel
2 ss bakekakao
1 egg
1 eggeplomme
3 dl skummet melk
1 ss olivenolje + litt ekstra til steking
Fyll:
2 epler, skrelt og utkjernet og grovhakket
2 ss farin
½ ts muskat
saft og revet skall av 1 appelsin
3-4 friske aprikoser, utkjernet og delt i fire
melis til dryss

Fremgangsmåte

Start med pannekakerøren: Sikt hvetemel og kakaopulver i en stor bolle og lag en grop i midten. Pisk sammen de øvrige ingrediensene. Hell blandingen opp i melet og pisk til en glatt røre. La den stå og svelle i ca 30 minutter.

Lag fyllet mens du venter. Legg eplebitene i en tykkbunnet gryte sammen med sukker, muskat, appelsinsaft og appelsinskall. La det få et oppkok, slå ned varmen, dekk til med lokk og la det småkoke i 3 minutter. Ha i aprikosene og la det koke videre i 3 minutter til, til frukten er mør.

Pensle en klebefri stekepanne med litt olje og varm den opp. Hell i litt av røra og hell pannen fram og tilbake slik at røra dekker hele bunnen. La den steke på middels varme i 1-2 minutter, til pannekaka begynner å boble. Snu den med stekespade og stek den på den andre siden. Legg den ferdigstekte pannekaken på et matpapir og lag flere pannekaker på samme måten. Røra skal holde til 10 pannekaker.

Server pannekakene fylt med eple- og aprikosblandingen og med et lett melisdryss over.

Her finner du mange spennende oppskrifter på pannekaker

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her