- Tertedeig:
- Miks hvetemel, smør og melis i en mikser eller smuldre dette sammen for hånd.
- Når dette klumper seg, ha i egget og bland lett sammen. Legg deigen i plastfolie og la det hvile kjølig i minst 30 minutter.
- Kjevle ut deigen på et bakepapir. For å gjøre dette enda enklere kan du kjevle ut deigen mellom to bakepapir. Stikk ut sirkler som passer i porsjonsformer og la disse hvile kjølig i 30 minutter.
- Legg bakepapir oppå tertedeigen og ha erter eller ris oppå slik at terten stekes i en fin form. Terteskallene skal være gyllenbrune og stekes på 180 grader i i 15-20 minutter.
- Etter 10 minutter tar du ut tertene og tar av bakepapiret og ertene/ris, og steker terteskallene ferdige.
- Avkjøl på rist.
- Sitronkrem:
- Ha alle ingrediensene i en kjele og rør dette med en visp godt sammen.
- Bytt vispen med en slikkepott og sett platen på lav varme.
- Ha tålmodighet og rør godt hele tiden. Når kremen tykner, er den ferdig.
- Marengs:
- Pisk eggehvitene og sukkeret til stiv marengs.
- Sikt i melis og kjør dette sakte til glatt og skinnende konsistens.