- Muffins: Tilsett smør og melis i miksebollen, blandes til det er lett og luftig
- Tilsett egg, mandler, mel, valmuefrø, sitronskall, bakepulver og salt i bollen og bland sammen
- Tilsett sitronsaft og melk, og bland sammen til alt er godt blandet
- Hell blandingen jevnt over i muffinsformer og stek på 160ºC i ca 25 minutter eller helt til kantene er litt gylne
- Ta muffinsene ut av ovnen og la avkjøle i fem minutter i formen. Fjern så muffinsene og legg dem opp ned på en rist og la de avkjøles helt
- Kandiserte sitroner: Tilsett vann og sukker i en bred stekepanne. Kok opp og kok til sukkeret er oppløst
- Legg forsiktig sitronskivene i pannen og fordel skivene utover i sirupen, la småkoke til sitronskivene er gjennomsiktige, ca 30-40 minutter
- Fjern sitronskivene med en tresleiv, og legg de på et stykke bakepapir. Behold gjerne noe av sitronsukkersirupen for å kunne dryppe over de avkjølte kakene
- La sitronskivene avkjøles og tørke.
- For å fremskynde tørkeprosessen, forvarm oven til 100ºC og legg sitronskivene på et bakepapir på et stekebrett, og tørk i ovnen i 1 time, dette vil gi mindre klissete kandiserte sitroner
- Dryss de kandiserte sitronene med litt granulert sukker for ekstra crunch (valgfritt)
- Timianglasur: Tilsett melis, sitronsaft og timian i en bakebolle, bland sammen til glasuren er jevn.
- Glasuren skal ha en tykk, flytbar konsistens – men den skal ikke renne ned langs sidene av muffinsene
- Hell glasuren over de avkjølte opp-ned muffinsene.
For å dekorere, topp muffinsene med sitronskall, en skive kandisert sitron og avslutt med en timiankvist.
Lyst til å bake andre muffins finner du mange gode forslag her