Påskemuffins med godteriegg
Foto: Kristin Ellefsen

Påskemuffins med godteriegg

Muffins med påskepynt i mange farger. Her får du oppskriften. Og resultatet smaker deilig og pynter flott på bordet.

Fremgangsmåte

Muffins/cupcakes:
Ha melk, sjokolade og halvparten av sukkeret i en kjele og kok dette opp. Sett til side og avkjøl.

Miks smør og sukker i en mikser til det er luftig.

Ha eggene i en bolle og rør dem godt sammen. Hell det i smør og sukkerblandingen.

Sikt mel, bakepulver, natron og salt i en bolle og ha dette i blandingen.

Miks sakte slik at det bare akkurat blandes.

Hell så i den smeltete sjokoladeblandingen i to omganger og skrap godt ned kanten for hver gang slik at alt blandes. Fyll formene 2/3 fulle. Jeg brukte 45 g i hver form.

Stek i 15-20 minutter ved 170 grader. Følg med etter 15 minutter.

Krem:
Miks smør og melis hvitt. Dette tar ca. 15 minutter.

Ta bollen ut av mikseren og vend forsiktig i osten.

Farg kremen grønn og sprøyt ut «gress» med en gresstip.

Legg på egg og server til glade barn i alle aldre.

Tips 1:
Sjokolademuffinsene blir ekstra gode og saftige med kefir, rømme eller yoghurt i stedet for melk.
Tips 2:
De beste muffinsene har ren sjokolade i seg. Jo bedre sjokoladekvalitet, jo bedre resultat.
Tips 3:
Lag små marsipanegg sammen med barna og sett oppå i stedet for godteriet.
 
 

Sendt inn av Anne Brith Davidsen

Forsiden akkurat nå
Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre
Dagens rett

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre

Sheperds pie lages vanligvis med vanlig kjøttdeig, men her er det et enda bedre og smaksrikt alternativ som er brukt, nemlig reinsdyrhakk eller reinskav som tilberedes rett fra fryst tilstand.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her