Sitronkladdekake med bringebærmousse
Dansukker

Sitronkladdekake med bringebærmousse

Nydelig syrlig sitronkladdekake med deilig bringebærmousse. Denne saftige og kremete kaken er en perfekt avslutning på middagen.

Fremgangsmåte

  1. Sitronkladdekake: Sett ovnen på 175°C, over- og undervarme. 
  2. Kle en springform, ca. 24 cm i diameter, med bakepapir. 
  3. Smelt smør og bland med skallet og saften fra en sitron.
  4. Tilsett resten av ingrediensene og rør om til en jevn røre. Hell røren i formen og stek midt i ovnen i ca. 25 minutter.
  5. Avkjøl i kjøleskap i ca. 4 timer.
  6. Bringebærmousse: Bløtlegg gelatinplatene i rikelig med vann.
  7. Kok bringebær til mos i en kjele. Sil bort kjernene.
  8. Kok opp bringebærmosen med sukker.
  9. Sil vannet av gelatinplatene, og rør gelatinen inn i den varme bringebærsausen. Avkjøl. 
  10. Visp fløten. Pass på å vispe den løst, da moussen kan skille seg hvis kremen er for stramt pisket.
  11. Rør forsiktig inn bringebærblandingen, litt om gangen.
  12. La moussen stivne i kjøleskapet i ca. 2 timer.
  13. Sprøyt moussen på den kalde kaken som på bildet og pynt evt med friske bær.

Mange flere deilige kaker finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Sendt inn av Dansukker

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret
Dagens rett

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret

Det er ikke alltid at påskelammet må komme som stek eller lår. Lammekoteletter et et fin-fint alternativ - særlig om det er få rundt bordet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet
Ukens drink

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet

Akevitt, tranebærjuice og gingerale er en herlig leskende og lett krydret kombinasjon som kommer med smaksgaranti.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her