- Sitronkladdekake: Sett ovnen på 175°C, over- og undervarme.
- Kle en springform, ca. 24 cm i diameter, med bakepapir.
- Smelt smør og bland med skallet og saften fra en sitron.
- Tilsett resten av ingrediensene og rør om til en jevn røre. Hell røren i formen og stek midt i ovnen i ca. 25 minutter.
- Avkjøl i kjøleskap i ca. 4 timer.
- Bringebærmousse: Bløtlegg gelatinplatene i rikelig med vann.
- Kok bringebær til mos i en kjele. Sil bort kjernene.
- Kok opp bringebærmosen med sukker.
- Sil vannet av gelatinplatene, og rør gelatinen inn i den varme bringebærsausen. Avkjøl.
- Visp fløten. Pass på å vispe den løst, da moussen kan skille seg hvis kremen er for stramt pisket.
- Rør forsiktig inn bringebærblandingen, litt om gangen.
- La moussen stivne i kjøleskapet i ca. 2 timer.
- Sprøyt moussen på den kalde kaken som på bildet og pynt evt med friske bær.
Mange flere deilige kaker finner du her