Bruk en rund kakeform på 22 - 24 cm i diameter. Sett ovnen på 175°C. Husk at denne kaken trenger ca fire timer i fryseren før den er spiseklar.
Bland kjekssmuler, smeltet smør og sirup til en jevn masse. Trykk deretter massen jevnt ut i kakeformen. Stek bunnen i ca 10 minutter. Avkjøl.
Legg gelatinplatene i kaldt vann og la dem ligge i ca 5 minutter.
Pisk eggeplommer og melis til luftig eggedosis. Visp fløten til luftig krem. Bland kremen med eggedosisen. Klem vannet ut av gelatinen og smelt den i litt varmt vann. Rør inn whisky. Avkjøl gelatin- og whiskyblandingen litt og bland den så i eggekremen.
Halvparten av kremen helles i en egen bolle. Smelt sjokoladen og bland den med den ene halvparten av eggekremen.
Hell først den lyse eggekremen over kjeksbunnen. La dette stivne litt i fryseren. Fordel så sjokolade- og eggekremen over. Frys hele kaken i ca 4 timer.
Ta kaken ut av fryseren i ca 15 minutter før den skal serveres, slik at den er passe spisemyk.
En kopp god kaffe og et glass whiskylikør, gjerne med et par isbiter, passer utmerket til.
Har du lyst på en annen kake finner du veldig mange oppskrifter her
Her får du svært så praktiske kokketips