Sandskjell med pølser og tomater - Portugisisk

Fremgangsmåte

Varm olivenoljen i en stor stekepanne på middels varme. Ha i løken og fres den i ca 8 minutter, til den er mør. Ha i hvitløk og knust chili og la det frese til det er mykt, ca 3 minutter til.

Tilsett laurbærblad, skinke, pølse, vin, tomater og de friske chiliene. La det småkoke i 10 minutter.

Ha i skjellene med den hengslede siden ned. Kast alle som er åpne eller ødelagt. Legg lokket på cataplanaen og la skjellene koke i 3-5 minutter, til de er åpne.

Øs skjellene og kraften opp i varme boller. Kast alle skjell som ikke har åpnet seg. Dryss persille og rikelig med nymalt pepper over. Server gjerne med sitronbåter. Server skjellene i lave boller, enten øst opp over kokte poteter i båter eller med mengder av landbrød til.

En cataplana er en skjellformet kjele med hengslet lokk, typisk for Algarve. Den brukes på komfyren og kan snus, slik at innholdet blir jevnt stekt. I Portugal kan du kjøpe en cataplana i spesialforretninger med kjøkkenutstyr, men retten kan også lages i en stekepanne med høye kanter og tettsluttende lokk.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. april

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay

Dette vil du ikke gå glipp av! Smak på seks flotte viner laget med samme drue, men fra ulike land og vinregioner. Klarer du å finne din favoritt – eller kanskje oppdager du flere?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her