Sandskjell med pølser og tomater - Portugisisk

Fremgangsmåte

Varm olivenoljen i en stor stekepanne på middels varme. Ha i løken og fres den i ca 8 minutter, til den er mør. Ha i hvitløk og knust chili og la det frese til det er mykt, ca 3 minutter til.

Tilsett laurbærblad, skinke, pølse, vin, tomater og de friske chiliene. La det småkoke i 10 minutter.

Ha i skjellene med den hengslede siden ned. Kast alle som er åpne eller ødelagt. Legg lokket på cataplanaen og la skjellene koke i 3-5 minutter, til de er åpne.

Øs skjellene og kraften opp i varme boller. Kast alle skjell som ikke har åpnet seg. Dryss persille og rikelig med nymalt pepper over. Server gjerne med sitronbåter. Server skjellene i lave boller, enten øst opp over kokte poteter i båter eller med mengder av landbrød til.

En cataplana er en skjellformet kjele med hengslet lokk, typisk for Algarve. Den brukes på komfyren og kan snus, slik at innholdet blir jevnt stekt. I Portugal kan du kjøpe en cataplana i spesialforretninger med kjøkkenutstyr, men retten kan også lages i en stekepanne med høye kanter og tettsluttende lokk.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig
Ukens kake
Saftig krydderkake med tyttebær i langpanne

Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig

Surmelk i deigen gir ekstra holdbarhet og saftighet - samtidig som tyttebærene og krydderet setter en ekstra spiss på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her
+
Godbiter i pollisten

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her

Chinon og cabernet franc kan nemlig være både saftig og leskende og samtidig ha god struktur.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sensasjonell førsteplass til Himkok

I kåringen Topp500Bars kommer Himkok som nummer én. Det betyr at det er denne baren som nå er på hele verdens lepper.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Beste kjøp er en bordeaux i magnum
+
Tester

Beste kjøp er en bordeaux i magnum

Novembernyhetene i basisutvalget - altså vin med fast hylleplass - har få riktig gode kjøp. De beste er viner over 400-500 kroner. Men det finnes noen unntak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming
Dagens rett

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming

Reinskav er en av de aller beste råvarene i norsk dagligvarehandel - fordi den huker av for alle krav om bærekraft og smak. Prøv denne vrien og du blir hekta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris
+
Ukens vin

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris

Her har du valget mellom en gammel kjenning i ekstra god form til 159,90 eller en ny vin som egentlig skulle hatt en annen etikett, og dermed koster godt under halv pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her