- Jordbærmousse: Legg gelatinen i bløt i kaldt vann.
- Lag en puré av jordbærene i en blender, og tilsett melis. Bland gelatinen med 1/2 dl jordbærpuré, og smelt gelatinblandingen i en skål over vannbad. Hell blandingen i den kalde pureen, og rør godt.
- Pisk fløten lett i en skål, og vend den ned i jordbærpureen, litt om gangen. Avkjøl.
- Rullekake: Forvarm ovnen til 200°C. Pisk egg og sukker i en skål til det er hvitt og luftig. Vend hvetemel og bakepulver ned i blandingen. Tilsett melken.
- Fordel deigen i en ildfast form med bakepapir, 30 x 40 cm. Stek midt i ovnen i ca. 5 minutter.
- Lavendelsukker: I mellomtiden blandes tørket lavendel med sukker i en liten skål. Strø deretter halvparten på et stykke bakepapir.
- Ta kaken ut av ovnen, strø resten av lavendelsukkeret på bunnen, og vend kaken over på bakepapiret med lavendelsukker. Avkjøl.
- Fjern bakepapiret forsiktig fra kaken, og fordel moussen jevnt over kaken.
- Rull kaken sammen ved hjelp av bakepapiret med sukker, og sett kaken i kjøleskapet før servering.
- Pynt med halve jordbær.
- Om du ønsker en fyldigere smak, pynter du kaken med pisket kremfløte.
Lyst til å lage en annnwn rullekake så se her