Nøtterullekake i rødt, hvitt og blått

Nøtterullekake i rødt, hvitt og blått

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Vend inn smøret.

Bland potetmel, mel og bakepulver og vend det forsiktig inn sammen med nøttene. Bre røren ut på bakepapir i langpannen, og stek den 8-10 min på 190C.

Hvelv kaken på sukret bakepapir eller kjøkkenhåndkle og dra av bakepapiret. Legg langpannen over og avkjøl bunnen.

Visp kremfløten til krem, og bland i noen blåbær og delte jordbær, eller bruk ferdig vaniljekrem. Bruker du vaniljekrem som fyll kan du vispe mindre kremfløte, fordi da trenger du den bare til pynt på kaken.

Fordel ca. halvparten av kremen eller all vaniljekremen på den avkjølte kaken og trill sammen fra langsiden. Legg kaken med skjøten ned. Bre resten av kremen over kaken. Legg på resten av blåbærene og jordbærene.

Rullekake er enkelt og raskt å lage, men du kan med fordel lage den dagen i forveien. Den har godt av å stå og godgjøre seg litt.

Sendt inn av

Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her