Rødbetfalafel
Apèritif

Rødbetfalafel

Rødbeter gir både god smak og fin farge til vegetarbollene.

Fremgangsmåte

Stek løk blank i olivenolje i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett chili, hvitløk, spisskummen- og korianderfrø og stek videre til aromaene frigis, ca 1 minutt.

Ha sesamfrø i en foodprocessor og pulser lett til de er grovhakket. Ha i kikerter, rødbeter og den stekte løken og pulser gjentatte ganger til en grov masse. Ha ½ av blandingen over i en stor bolle og kjør resten av massen til en jevn puré. Bland puréen , den grove falafelblandingen og hvetemel lett sammen. Den skal være fast nok til at du kan forme små, runde boller, men samtidig klebe litt. Smak til med salt. Form falafelene til små runde boller. Plasser på tallerkener eller brett som kan gå i fryseren og frys falafelene til de er faste, ca 20 minutter.

Varm frityroljen til 190 grader i en stor kjele. Friter noen boller av gangen slik at du har full kontroll på olje. Pass på at oljen holder seg på rundt 170-180 grader. La bollene renne av seg på et kjøkkenpapir.

Server med en lekker salat og yoghurtdressing. Alene, eller i pitabrød.

Her finner du flere deilige vegetarretter

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apèritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. april

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay

Dette vil du ikke gå glipp av! Smak på seks flotte viner laget med samme drue, men fra ulike land og vinregioner. Klarer du å finne din favoritt – eller kanskje oppdager du flere?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her