- Start med sausen. Fres løk og karve i smør, tilsett hvitvin og blåskjell.
- Legg på lokk og damp skjellene til de åpner seg, ca. 4 minutter. Ta opp skjellene og tilsett fløte og gulrotterninger i kraften.
- Kok sausen til gulroten er myk. Mos sausen i food-processor eller med stavmikser. Smak den til med salt og pepper.
- Tilbehøret: Rens og kutt grønnsakene i tynne staver. Stek dem i wok eller stekepanne i varm olje til de er møre, men ikke myke. De skal fortsatt være sprø når de serveres. Smak til med salt og pepper.
- Fisken: Skjær kveitefileten i fire jevnstore stykker og dryss dem med salt og pepper.
- Stek kveitefiletene på middels høy varme i litt smør eller margarin (margarin gir penest stekeskorpe) i 5 minutter på hver side, til fisken er gjennomstekt.
- Server fisken nystekt med sausen, blåskjell og grønnsakene, eventuelt også kokte poteter eller brød.
Her finner mange deilige retter med kveite