- Sett ovnen på 220 grader. Du kan tilberede nepene og auberginene samtidig i ovnen for å spare tid (og energi).
- Råstekt nepe:
Skjær nepene i "potetskiver". Bland med olje og ha i en ovnsfast form i nedre del av ovnen. Dryss over havsalt og stek i ovn ved 220 grader til pent brune (30 minutter). - Auberginesaus:
Vend auberginene som de er i olivenolje. Gjør det samme med hvitløken. - Ha alt sammen med olje i en ovnsfast form på rist øverst i ovnen. Stek i 40-50 minutter til auberginene "faller sammen". Avkjøl noe.
- Ta skall/skinn av auberginer og hvitløk. Ha i et dørslag slik at overflødig væske kan renne av.
- Ha i en foodprocessor sammen med tahini, saft av 1 sitron, kummin og 2 ss olivenolje. Kjør til puréen er glatt.
- Smak til med (evt. mer) sitron, salt og pepper. Tilsett koriander til slutt.
Server sammen med de råstekte nepeskivene med brød til.
Se våre andre retter med aubergine