- Bringebærsyltetøy: Rens bringebærene og ha dem i en kasserolle sammen med syltesukkeret. La koke i 3–4 minutter.
- Skum av syltetøyet. Hell over på varme, rene glass. Sett på lokk, og oppbevar kjølig.
- Vaniljekrem: Skrap ut frøene i en vaniljestang og kok opp med melk.
- Ta ut vaniljestangen. Visp eggeplomme, sukker, vaniljesukker og maisstivelse luftig.
- Hell melken i eggeblandingen mens du visper.
- Hell tilbake i kasserollen, og kok opp under konstant visping.
- Ta av platen når kremen har tyknet, og tilsett smøret litt om gangen mens du visper.
- Sil vaniljekremen gjennom en finmasket sil. Dekk over skålen med plast og la stå i kjøleskapet.
- Muffins: Smelt smøret og tilsett melk. Visp egg, sukker og vaniljesukker luftig. Tilsett melkeblandingen.
- Bland hvetemel og bakepulver og vend inn i røren. Hell opp i papirformer på langpanne eller i muffinsplate. Legg en teskje med bringebærsyltetøy i hver muffins.
- Stek midt i ovnen på 225 °C under- og overvarme i ca. 10–12 minutter. Avkjøl på rist.
- Lag et hull i hver muffins og fyll det med vaniljekrem.
- Visp kremfløten og fyll den i en sprøytepose med valgfri tupp. Sprøyt krem på hver muffins.
- Pynt: Smelt hvit sjokolade og sett til side. Strø melis på bakebordet og kjevl marsipanen tynt ut. Trykk deretter ut 60 sirkler, 5x5 cm, med en rund kakeform. Brett hver sirkel inn mot midten 2 ganger.
- Plasser 4 brettede sirkler med spissen mot hverandre og drypp litt sjokolade midt på, slik at de fester seg sammen. Fest så den siste brettede sirkelen på midten. La sjokoladen stivne før du legger blomsten midt på kremen. Sikt over melis.
Vi byr på mange andre oppskrifter på muffins
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig