Ungarsk Gulyásleves
Peter

Ungarsk Gulyásleves

Gulyásleves er en ungarsk suppe laget av biff, grønnsaker, malt paprika og andre krydder. Her finner du oppskriften.

Fremgangsmåte


Gulyásleves
Finhakket løk stekes gylden/glassaktig i litt av fettet.
Tilsett paprikapulver og oksekjøttet skåret i terninger (og kjøttbeinet).
Blandes lett, og la trekke under lokk.
Når væsken har kokt bort, tilsett litt og litt vann.
Når kjøttet er nesten mørt, tilsett resten av vannet og potetterningene. Ha i karve om ønskelig.

Lecsó
Del tomatene i 4, etter at skinnet er fjernet.
Paprika deles i store båter etter at kjernen er fjernet.
Bacon kuttes i små terninger, løken finkuttes.
Stek bacon lett i fettet, tilsett løk og la den frese til den er gyllen.
Tilsett paprikapulver, tomat, paprika og evt. salt. La det hele trekke til det er mykt.

Lescó tilsettes i gulyásleves-gryten. Serveres med godt brød.

Sendt inn av Peter

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Aspargesen er i butikkhyllene: Lag en herlig salat med hasselnøttpesto
Dagens rett

Aspargesen er i butikkhyllene: Lag en herlig salat med hasselnøttpesto

Nå kan du begynne å nyte aspargesbuntene som ligger fristende friske og grønne i grønnsaksdisken. Denne salaten er en fin måte å variere med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her