Ungarsk Gulyásleves
Peter

Ungarsk Gulyásleves

Gulyásleves er en ungarsk suppe laget av biff, grønnsaker, malt paprika og andre krydder. Her finner du oppskriften.

Fremgangsmåte


Gulyásleves
Finhakket løk stekes gylden/glassaktig i litt av fettet.
Tilsett paprikapulver og oksekjøttet skåret i terninger (og kjøttbeinet).
Blandes lett, og la trekke under lokk.
Når væsken har kokt bort, tilsett litt og litt vann.
Når kjøttet er nesten mørt, tilsett resten av vannet og potetterningene. Ha i karve om ønskelig.

Lecsó
Del tomatene i 4, etter at skinnet er fjernet.
Paprika deles i store båter etter at kjernen er fjernet.
Bacon kuttes i små terninger, løken finkuttes.
Stek bacon lett i fettet, tilsett løk og la den frese til den er gyllen.
Tilsett paprikapulver, tomat, paprika og evt. salt. La det hele trekke til det er mykt.

Lescó tilsettes i gulyásleves-gryten. Serveres med godt brød.

Sendt inn av Peter

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bobler, sjømat og sommerstemning
Matkurs og vinkurs
Winedinner 22. mai i Oslo

Bobler, sjømat og sommerstemning

Den 22. mai inviterer vi til en smakfull kveld på Louise Aker Brygge med 5 glass av Italias beste musserende viner, franciacorta, og et bugnende sjømatfat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her