Pecanstekt ørret med appelsin- og basilikumsaus
Foto: rudisill

Pecanstekt ørret med appelsin- og basilikumsaus

En deilig juleinspirert smakskombinasjon som fungerer like godt ellers i året.

Fremgangsmåte

  1. Kjør pecannøtter og 1 ss av hvetemelet i foodprocessor og ha blandingen over i en vid bolle. Ha resten av hvetemelet i en egen bolle. Pisk eggehvitene lett sammen.
  2. Skjær fisken i serveringsstykker og dryss over salt og pepper. Dypp ene siden av fiskestykkene i hvetemel, andre siden i eggehvite og deretter i pecanblandingen. Legg fiskestykkene på et fat og sett dem kjølig til de skal stekes.
  3. Smelt 1 ss smør og 1 ss olivenolje i stekepanne og la det bli gyllenbrunt. Legg i ørretstykkene med pecansiden ned. Stek til den er gylden og sprø. Snu og stek på den andre siden til fisken så vidt er gjennomstekt. Det går raskt om filetene er tynn.

Sausen:

  1. Ha friskpresset appelsinsaft, tørr hvitvin, finhakket sjalottløk, hvitvinseddik, persillekvaster, frisk presset sitronsaft og frisk timian i en kjele og kok forsiktig i ca 10 minutter. Tilsett rosmarin. Kok inn til det er ca 1 dl væske igjen.
  2. Sil sausen over i en ren kjele, tilsett kremfløte og kok opp. Reduser varmen og rør inn smøret bit for bit, må ikke koke. Smak til med salt og pepper og la stå ved romtemperatur.

Tilbehør:

  1. Varm olivenoljen til den har høy temperatur. Tilsett paprika og gulrot og stek raskt i 2 minutter. Tilsett savoykålen og stek videre 5 minutter. Smak til med salt og pepper. Ta av varmen.
  2. Legg grønnsaker på tallerkener med fisken ved siden av. Pynt med frisk bladpersille.
  3. Del faste klementiner i to og stek eller grill dem hardt på en side. Legg på tallerkenen.
  4. Server sausen ved siden av.

Her finner du mange andre oppskrifter med ørret

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv
+
Julemat
Spiselige julegaver

De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv

Hvorfor handle julegaver når du kan lage dem selv? Her får du idèer til både søte og salte gourmetgaver som alle vil elske.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess
Dagens rett

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess

Vi varter opp med et skikkelig festmåltid denne helgen som blir ekstra smakfull.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Ny bærekraft-milepæl for Kvitnes Gård

Kvitnes Gård har som en av tre norske restauranter nådd full skår på 360Eat Guide sin bærekraftsskala.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul
Julemat
Oppskrifter julekaker

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul

Inviter familie og venner på juleverksted og bak julens mest klassiske småkaker sammen. Oppskriftene finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv dette med laksen - og bli overrasket
Dagens rett

Prøv dette med laksen - og bli overrasket

Når den får en glasering med eplepure har laksefisket startet i mange vassdrag over det ganske land, og hva er vel bedre enn en herlig lakserett denne tirsdagen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den
Dagens rett

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den

Ovnsbakt pepperkveite er intet mindre enn et luksusmåltid, men som er uhyre enkelt å lykkes med.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her