- Skrap skinnet på kveiten, skyll og tørk fisken.
- Skjær noen snitt i skinnet og legg fisken med skinnet opp i en smurt ildfast fat. Pensle med olje og dryss på grovhakket hvitløk, timian, salt og pepper.
- Bak fisken midt i ovnen ved 150 grader i ca. 20 minutter til den er knapt gjennomkokt. Den er klar når du kan trekke skinnet lett av.
- Eplesmørsaus: Kok løk og hvitløk i eplejuice til løken er godt mør. Hell på fløte og kok sausen til den tykner lett.
- Ta kokekaret av varmen og visp inn kaldt smør i små porsjoner. Smak til med sitronsaft, salt og pepper og hold sausen forsiktig varm.
- Rør inn epleterninger like før servering.
- Byggrisotto: Klipp opp posene med byggris og kok grynene i kyllingbuljong i ca. 15 minutter.
- Rør inn smør og ost, smak til med salt og pepper og rør inn persille like før servering.
- Gulrotpuré: Rens og skjær gulrøttene i tynne skiver. Kok dem møre i usaltet vann.
- Hell kokevannet fra og mos gulrøttene. Rør inn smør og fløte og smak til med salt og pepper.
- Ved servering drar du av skinnet på kveitefiletene og serverer med det gode tilbehøret til.
Feststemte oppskrifter med kveite