- Fisk og sennepslokk:
Sett stekeovnen på 180 °C. Fjern bein fra filetene, skyll i kaldt vann og tørk godt med tørkepapir. - Finhakk hvitløk og surr i olivenolje.
- Tilsett matfløte og sennep, og kok opp.
- Trekk kasserollen til side og pisk inn egg. Rør inn finhakket basilikum.
- Legg filetene med skinnsiden ned på et stekebrett med bakepapir og smør sennepblandingen på kjøttsiden av filetene.
- Bak midt i stekeovnen i ca. 3 minutter, avhengig av tykkelsen på filetene.
- Mandelpotet- og blomkålmos:
Skrell og kok potet. Del blomkål i små buketter og stilkene i små biter, og kok dem møre i vann. - Mos potet og blomkål godt sammen, og rør inn matfløte til en jevn mos. Smak til med salt og pepper.
- Lune agurker:
Del agurken i to på langs og ta ut kjernene med en skje. - Skjær agurken i staver på ca. 4 cm.
- Surr agurkstavene lett i smør og noen dråper vann. Smak til med salt og pepper.
- Server ovnsbakt ishavsrøye med mandelpotet- og blomkålmos, og lune agurker ved siden av.
Flere deilige retter med ishavsrøye.
Her finner du veldig mange oppskrifter på laks, ørret og røye