Ostefondue:
- Gni en kjele med hvitløk.
- Tilsett hvitvin, pisk inn maisenna og kok veldig forsiktig opp mens du rører godt, men ikke la det koke.
- Tilsett osteterningene litt etter litt mens du skrur opp varmen og rører forsiktig. Men massen må ikke koke.
- Skru av platen og tilsett kirschen. Rør godt.
Gresskaret:
- Skjær av stilken slik at du får en stor nok, men ikke for stor åpning.
- Grav ut frøene og «trådene». Innmaten skal være igjen.
- Hell oppi ostefonduen og topp med baguetteskivene.
- Sett gresskaret i en ildfast form på en av de nedre rillene og stek i 30-40 minutter ved 190 grader.
Tips:
Hvis du ikke får tak i kirsch, kan du bruke et annet fruktdestillat. I «verste» fall vodka. Da får du ikke smaken, bare alkoholen som i dette tilfellet gir den fete massen litt friskhet.
Tips2:
Du kan også tørke baguetteterningene i ovnen, tre dem på fonduespyd og dyppe dem i ostesausen.
Se alt det gode du kan lage av et gresskar
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig