- Suffléform ca. 1½-2 liter (ildfast form med høye kanter). I stekeovnen: 175 grader i ca 60 minutter.
- Rens og del purre og brokkoli i biter.
- Kok grønnsakene knapt møre (ca. 3 minutter) i lettsaltet vann. Hell fra vannet og legg grønnsakene i bunnen av en smurt ildfast form eller suffléform.
- Bland melk og mel i kjelen under kraftig pisking og rør til det koker. Rør inn ost og salt. Ta kjelen av platen.
- Skill eggene og bland eggeplommene godt med ostesausen. Visp eggehvitene stive og fold dem forsiktig inn i ostesausen.
- Hell ostesausen over grønnsakene og dryss litt ekstra ost på toppen.
- Stek suffléen og server den straks den tas ut av ovnen.
Tips:
Du kan godt fordele innholdet i porsjonsformer.
En gammel regel sier at "gjestene alltid skal vente på sufflé, og ikke omvendt". Godt brød smaker ved siden av.
Se våre andre oppskrifter på suffle