- Gni steken inn med salt og pepper og sett et steketermometer i den tykkeste delen.
- Skrell løk og gulrøttene og del løken i båter og gulrøttene i biter.
- Legg steken i en ildfast form eller langpanne og fordel løk og gulrøtter rundt.
- Sett den i forvarmet stekeovn på 175°C. Etter ca ½ time helles vann i formen. Etterfyll vann i løpet av steketiden dersom det er nødvendig.
- Steketiden er avhengig av tykkelsen på steken. Når termometeret viser 65°C er steken rosa inni. Ved 70°C er snittflaten grå - altså helt gjennomstekt.
- Ta steken ut av ovnen litt før den når ønsket kjernetemperatur, pakk den inn i aluminiumsfolie og la den hvile minst 15 minutter før du skjærer den i skiver.
- Rødvinssaus:
- Finhakk løk og hvitløk og fres det i smør/magarin over middels høy varme til det blir blankt og mykt, men uten at det tar farge.
- Pisk inn kraften og rødvinen.
- Tilsett timian og pepper og kok sausen minst 30 min til nesten halvert mengde.
- Sil sausen.
- Kok opp. Rør evt ripsgeleen inn.
- Rør inn smør litt av gangen til en blank og fin saus.
- Smak til med evt salt.
- Server oksesteken skjørt i skiver med fløtegratinerte poteter, grønnsakene og rødvinssausen.