Smelt sjokolade en tykkbunnet kjele under omrøring. Pisk inn vaniljesukker. Sett til side for avkjøling.
Ha sirup, sukker og vann i en tykkbunnet kjele og varm forsiktig opp. Rør til sukkeret er oppløst og til blandingen holder 110 grader.
Pisk eggehvitene med litt salt til stivt skum.
Sjekk temperaturen på sirupen at den ikke overstiger 116 grader.
Hell 2 dl av sirupen i en liten mugge og hold resten varm. Hell sirupen forsiktig oppi eggehvitene i en tynn stråle mens miksmasteren fortsatt går på lav hastighet. Fortsett å piske mens du varmer sirupen opp til 138 grader. Hell den i en liten mugge og gjenta prosessen. Når sirupen er godt blandet inn i eggehvitemasse, slår du av mikseren.
Tilsett nå den smeltede sjokoladen og bland med en slikkepott. Når massen er jevn, helles den utover et silikonbrett eller et brett sprayet med stekefett. Sett til avkjøling og oppbevar kjølig.
Del opp i firkanter eller kuler og rull i kakaopulver.
Tips: Du kan tilsette 3,5 dl finhakkete nøtter hvis ønskelig.
Se alle de gode oppskriftene på nougat
Dette er de syv slagene du skal bake til jul
Hjemmelaget konfekt og supre julegodter
Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på de fleste spørsmål
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig