Smelt smøret i en kjele og bland inn melka. Væsken skal holde 37 grader. Pisk inn tørrgjæren og deretter eggene.
Bland mel, sukker og salt. Tilsett væsken og bland til jevn masse. Kna videre, gjerne i en miksmaster til god og elastisk deig. Sett på et lunt sted for heving til dobbel størrelse.
Smelt smøret og bland inn sukker, kanel, hakkede pecannøtter og eplemos. Fordel halvparten i bunnen av en smurt rund brødform.
Ha deigen på bakebordet og del opp i fire lange pølser som igjen deles opp i 12 små boller. Legg først 6-8 boller i bunnen av formen. Fordel ¼ av fyllet over og gjenta til det ikke er flere boller igjen. Fordel resten av fyllet på toppen.
Sett til heving på et lunt sted i 30-45 minutter.
Stek i 35 minutter ved 180 grader til gyllen på toppen. Ta ut av ovnen og la hvile i 5-10 minutter før kaken tas ut av formen.
Lyst til å bake andre boller finner du veldig mange her
Oreokake eller Chocolate Devil's Food Cake valget er ditt.
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Få dagens rett som nyhetsbrev