Kok opp 1 dl vann og hell dette over 50 g havregryn og 30 g havrekli for skolding.
Varm opp melken til 25 grader og ha i gjær.
Ha mel, havregryn, salt og sukker i en bolle og hell deretter i væsken. Elt i 10 minutter. Ha så i «skoldingen» og elt videre i 2-3 minutter.
Tilsett til slutt smøret. Når smøret er eltet inn i deigen, setter du den til å heve i 30 min på et lunt sted.
En flette:
Vei opp 80-100 g deig per enhet.
Lag en strimmel på ca 30 cm. Ta høyre ende og legg 2/3 bakover på punktet som deler strimmelen i 1/3. Slik at du får en løkke. Venstre ende skal inn i løkken. Løkken snurres rundt en gang og venstre ende legges under her. Du har nå laget en enflette som ligger opp ned. Snu enfletten og legg den på bakepapir.
Rull enfletten på fuktig papir og ha havre oppå. Sett på bakeplate til etterheving. Ca 40 min. Stekes midt i ovnen i 10 min ved 225 grader.