- Glasur:
Bland sammen alle ingrediensene og pisk i et par minutter. Dekk skålen med plast og la den stå kjølig i 3-4 timer. - Kakebunn:
Pisk smør og 200 g av sukkeret lett og luftig. - Skill eggeplommene fra eggehvitene og tilsett en eggeplomme om gangen i smørblandingen.
- Tilsett deretter smeltet sjokolade, og vend inn hvetemel, bakepulver, vaniljesukker, pulverkaffe, melk og rømme.
- Pisk eggehvitene stive, tilsett resten av sukkeret og pisk til alt er stivt. Vend forsiktig inn i kakedeigen.
- Fordel røren i to godt smurte 22 cm springformer og stek ved 180 °C i ca. 30 minutter.
- Montering:
Avkjøl kakene og del hver kakebunn i to lag. Fordel glasuren mellom alle lag og på toppen.
Her finner du mange oppskrifter på deilige sjokoladekaker