Bunn:
Ha alle ingrediensene i en food-prosessor. Kjør til du har en samlet masse. Hell massen over i formen, og press den ned i bunnen. Sørg for at bunnen blir flat og rett, og at deigen kommer godt ut til kantene. Sett formen i fryseren.
Bruk en springform (24 cm) og kle både bunn og sider av formen med plastfolie. Dette gjør at det er enklere å flytte kaken etterpå.
Tips:
Om du ikke har kakaosmør, kan du bruke samme mengde kokosolje.
Vaniljekrem:
Kjør alle ingrediensene i en food-prosessor til en glatt masse. Tilsett litt vann (1 ts av gangen), om den ikke blir glatt nok.
Fordel kremen ut over bunnen. Glatt den ut med en deigskrape. Sett kaken i fryseren igjen.
Tips:
I stedet for lys fibersirup kan du bruke agavesirup.
Sjokoladekrem:
Kjør bløtlagte cashewnøtter (utbløtt i vann i minst 2 timer), havremelk, smeltet kokosolje i en food-prossesor til en fløyelsmyk krem. Tilsett resten av ingrediensene med unntak av agar agar og kjør til du har en tykk krem.
Kok opp vann i en kjele og tilsett agar agar. La det småkoke i fem minutter, og tilsett dette i kremen.
Hell kremen over den nå stivnede vaniljekremen. Fordel kremen jevnt utover med en deigskrape eller slikkepott.
Pakk kaken i formen godt inn i plastfolie og sett den i kjøleskapet i noen timer, eller gjerne til neste dag.
Sjokoladeganache:
Smelt kakaosmør i en liten kjele. Rør kokosolje, kakaopulver og sirup i kjelen. Kjør det sammen med avokado i en food-prosessor til en fin bløt krem.
Smør sjokoladekremen på toppen av kaken og sett kaken i kjøleskapet, til den skal serveres.
Pynt gjerne med rawkuler og friske bær.
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig