Finhakket skåldete mandler.
Tips:
Du kan godt bruke mandelmel - det er enklere.
Smelt sjokolade over vannbad og avkjøl lett.
Pisk smør og sukker hvitt. Skill eggene og ta vare på hvitene.
Tilsett eggeplommer en etter en mens du fortsetter å piske. Vend inn først smeltet sjokolade og deretter mandler og rør jevnt. Til slutt vender du inn likøren.
Her er utvalget av limoncello på polet
Pisk eggehvitene stive med en klype salt. Vend forsiktig inn i deigen og rør til jevn masse.
Smør en kakeform (ca 27 cm i diameter). Dryss over litt mel og bank formen lett for å fjerne det overflødige.
Tips:
Du kan også bruke bakepapir om du vil unngå mel. Stek ved 180 grader i 45 minutter. Avkjøl litt og ta deretter ut av formen og over på et kakefat. Dryss over melis før servering.
Se alle våre andre oppskrifter på sjokoladekake
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig