Marte Knipe
Foto: Synøve Dreyer

Marte Knipe

Har du levd noen tiår, husker du sikkert den gammeldagse festdesserten Marte Knipe. Hvis ikke, har du en ny smaksopplevelse i vente.

Fremgangsmåte

Pudding:
Bland melk og sagogryn i en kjele. Rør til blandingen koker opp over middels varme. La blandingen småkoke ca. 15 minutter på lav til middels varme.

Tilsett rosiner, sukker, mandler og romessens. Hell grøten i en serveringsbolle eller porsjonsformer og la den avkjøles en god stund før servering.

Kirsebærsaus:
Ha fryste bær i en kjele sammen med vann og sukker. Kok et par minutter. Bland potetmel og vann til du får en klumpfri jevning. Trekk kjelen av platen og rør i jevning i en tynn stråle under røring til det blir en fyldig og glatt saus. La sausen få et raskt oppkok (den må ikke koke lenge) igjen før den avkjøles og serveres.

Her kan du lese mer om den historiske oppskriften

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens kake som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.

 

 

Sendt inn av Tine

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Franske kultviner nå også på polet
+
Godbiter i pollisten

Franske kultviner nå også på polet

Dette er viner som franskmennene helst vil ha for seg selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det beste Jura-kjøpet av alle
+
Ukens vin

Det beste Jura-kjøpet av alle

Jura-chardonnay med eller uten bobler til utrolig gunstig pris er velkomment i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en festmiddag med kalkun midt i uka
Dagens rett
Kalkunbiff på risotto med tomatsalsa

By på en festmiddag med kalkun midt i uka

Med kalkunfilet får du et lettlaget festmåltid midt i uka. Prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer
+

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer

På Bar Amour kombinerer Carlos de Medeiros norske råvarer med portugisiske innslag i en fine dining-setting. Det gjelder også drikkemenyen. Det ga en Michelin-stjerne etter ett års drift.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her