- Maispuré:
Skjær maiskornene av kolben. Ha dem i en kjele og kok opp med melk og fløte. Kok til maisen har blitt myk og væsken har blitt litt tykkere. - Sil av væsken, og ta vare på den. Kjør maisen i en blender og spe med litt av væsken og smør til du har en glatt konsistens. Press den gjennom en sil for å få den helt glatt. Smak til med salt, pepper og eventuelt noen dråper tabasco.
- Blomkålpuré:
Rens og del blomkålen i buketter. Ha dem over i en gryte, hell over fløte og melk og kok dem møre. Sil av fløtemelken, og ta vare på den. - Kjør blomkålen i en blender. Juster med litt av fløtemelken og ha i smøret. Rør om og smak til med salt og pepper.
- Gulrotpuré:
Skrell og kutt gulrøttene i tynne skiver. Ha dem over i en gryte, hell over fløte og melk og kok dem møre. Sil av fløtemelken og ta vare på den. - Kjør gulrøttene i en blender. Ha i appelsinsaften. Juster konsistensen med litt av fløtemelken og smak til med salt og pepper.
Tips:
Grønnsakspureer passer godt som tilbehør til retter av kjøtt, fisk og skalldyr.
Oppskriften er hentet fra kokeboken Kok & Stek fra Kulinarisk Akademi som er en av fem finalister i Beste norske kokebok 2016.
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig