Laks med sauterte grønnsaker og kremet saus
Foto: Subsociety

Laks med sauterte grønnsaker og kremet saus

Fremgangsmåte

Begynn med sausen. Hell fløte og alt det andre oppi en gryte og la dette redusere på svak varme. Ha gjerne oppi litt finhakket vårløk.
 
Stek potetene i en panne på middels varme i godt smør. Krydre med pepper og paprikapulver.
 
Fortsett med å sprøsteke bacon terningene, legg de over på papir for å renne av fettet.
 
Laksen krydres med sort og hvit pepper, og stekes i bacon-fettet. Når du så vidt ser litt rått kjøtt i kjernen på sidene av filetene trekkes pannen av varmen for å hvile.
 
Paprika skjæres i strimler, og resten av grønnsakene i passe wok-størrelse. Stekes på sterk varme med litt vegetabilsk olje, feks solsikke eller peanøtt.
 
Fjern galangal og hvitløk fra sausen.
 
Dander grønnsakene i midten av en stor tallerken og hell sausen rundt. Legg potetene i en sirkel rundt grønnsakene, oppå sausen.
 
Legg fisken oppå grønnsakene og ha en spiseskje saus oppå fisken. Dryss bacon over og avslutt det hele med litt finhakket vårløk på toppen.

Sendt inn av Sverre Sjøthun

Forsiden akkurat nå
Slik lager du margarita - vanlig eller frozen - og med smak av granateple
Ukens drink

Slik lager du margarita - vanlig eller frozen - og med smak av granateple

Den fungerer også som en forsiktig start på julebordsesongen. For en ekstra norsk vri kan du velge tyttebær i stedet for granateple.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig
Ukens kake
Saftig krydderkake med tyttebær i langpanne

Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig

Surmelk i deigen gir ekstra holdbarhet og saftighet - samtidig som tyttebærene og krydderet setter en ekstra spiss på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sensasjonell førsteplass til Himkok

I kåringen Topp500Bars kommer Himkok som nummer én. Det betyr at det er denne baren som nå er på hele verdens lepper.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Beste kjøp er en bordeaux i magnum
+
Tester

Beste kjøp er en bordeaux i magnum

Novembernyhetene i basisutvalget - altså vin med fast hylleplass - har få riktig gode kjøp. De beste er viner over 400-500 kroner. Men det finnes noen unntak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming
Dagens rett

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming

Reinskav er en av de aller beste råvarene i norsk dagligvarehandel - fordi den huker av for alle krav om bærekraft og smak. Prøv denne vrien og du blir hekta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her
+
Godbiter i pollisten

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her

Chinon og cabernet franc kan nemlig være både saftig og leskende og samtidig ha god struktur.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her