- Dillkrem:
Bland crème fraîche med dill og sitronskall. Rør i salt og pepper. - Sett kremen kaldt slik at det får trekke en stund.
- Fisk:
Fersk laks saltes og pepres før den stekes. - Stek i smør på høy varme, ca. 1-2 minutter på hver side. La fisken stekes ferdig på ettervarmen, dermed sikrer du at den ikke blir tørr.
- Varmrøkt fisk serveres romtemperert. Du kan også lunke litt på den i pannen om du ønsker.
- Grønnsakene:
Snitt purre og hvitløk tynt, og skjær agurken i biter. - Varm smør i en stekepanne og stek purre og hvitløk lett.
- Ha i agurk, ruccola, spinat og revet sitronskall. Varm til spinaten faller sammen.
- Krydre med salt og pepper og smak til.
- Server grønnsakene til laksen sammen med den friske dillkremen.
Tips: Blir det noe i gjen, smaker både dillkrem og varmrøkt fisk fantastisk på brødskiven.
Her finner du veldig mange oppskrifter med laks