- Sett stekeovnen på 180 grader.
- Skjær kveitefileten horisontalt lik at du får ett stort sammenhengende "ark" med lik tykkelse.
- Finhakk urter, chili og hvitløk, og skjær vårløk i ringer.
- Bland med salt og fordel det på kveitefileten og rull sammen.
- Bruk gjerne litt hyssing eller cocktailpinner av tre for å holde rullen sammen.
- Strø litt urter på toppen og legg kveiterulladen i en ildfast form smurt med olje.
- Sett et steketermometer i den tykkeste delen av rulladen.
- Stek kveiten i stekeovnen på nederste rille i ca. 10 minutter eller til kjernetemperaturen viser 50 grader.
- Appelsingulrøtter:
- Press saften av appelsin og finhakk rosmarinen.
- Smelt smør i en kjele, ha i honning, saft av appelsin og rosmarin.
- Legg i gulrøttene og surr dem i kjelen til de er gjennomstekte. Strø på litt salt og pepper like før servering.
- Server kveiterulladen med appelsingulrøttene og gjerne saltkokte poteter eller en frisk salat ved siden av.
Tips: Prøv denne oppskriften med en annen fast hvit fisk slik som steinbit.
Her finner du mange deilige retter med kveite