Kveite med chilensk vri
Foto: Roger Kolbu

Kveite med chilensk vri

Her er Mario Vasquez. Finalist og senere vinner i oppskriftkonkurranse med kveite.

Ingredienser
4 x 180 gr kveitefilet
100 gr temperert smør
1 lite fedd hvitløk
1 potte sitrontimian
salt/pepper

Fyll til empanadas:
1 sjalottløk
1 fedd hvitløk
4 aromasopp
2 egg
50 gr chorizo
¼ chili
2 never ruccula
salt/pepper
olje
litt sitronsaft
Empanadas:
250 gr mel
60 gr bakepulver
25 gr salt
125 gr Smør
250 ml melk

Maiskrem:
1 maiskolbe
ca 3 dl fløte
2 ss smør
salt, pepper
Bakte cherrytomater:
3-4 tomater
olje
salt og pepper

Olivensjy
2 sjalottløk
1 dl rødvin
1 ts brunt sukker
3 dl kyllingkraft
1 dl grovhakkede kalamataoliven uten sten
1 ss kalamataoliven kuttet i ringer
½ dl god olivenolje

Fremgangsmåte

Ta bladene fra sitrontimianen, fjern alle stilkene. Kjør urtebladene med smøret i en food processor. Legg fisken i ildfast form, krydre med salt og pepper samt stryk et tynt lag med smør over. Bak i ovn ved 200 grader 6-15 min. avhengig av størrelsen på fileten.

Fyll til empanadas:
Fres finhakket løk og hvitløk forsiktig blank i olje, tilsett finhakket chili og grovternet sopp. La det steke ferdig, dvs. 3-4 min. Smak til med salt, pepper og sitron. Stek så ternet chorizo i en annen panne til det er gyllent. Kok egget "smilende". Del det i grove terninger. Bland så alt sammen, også ruccula i en bolle.
 
Empanadas:
Lag som vanlig deig, bland mel, bakepulver og salt, så smeltet smør, røre litt, så tilsette melken. La deigen hvile i 20 min.
 
Etter at deigen er hvilt; ta en liten håndfull deig og kjevle den til den størrelsen du vil ha på empanadasen. Ha i fyllet og lukk igjen empanadasen slik at den ser ut som en innbakt pizza (rektangular eller trekantet form). Pensle med litt eggehvite og lag tre små hull på de med tannpirker og inn i oppvarmet ovn på 250 grader i 15 min. eller til de har en gyllen farge.
 
Maiskrem:
Kok maiskolben i lettsaltet vann i ca 10 min. Sett den opp på høykant og skjær av maisen med en skarp kniv. Fyll maisen i en liten kasserolle og fyll opp med fløte til det dekker maisen. Gi det ett oppkok og la det trekke i 5 min. Ha i 2 ss smør og smak til med salt og pepper.
 
Bakte cherrytomater:
Vend inn tomaten i olje. Salt og pepre før de legges i ildfast form, gjerne sammen med fisken. La gjerne stilken sitte igjen på tomatene, det ser pent ut. Bakes i 180 grader i ca 6-8 min.
 
Olivensjy:
Fres løken gyllen, tilsett rødvin og sukker, kok dette inn til sirup. Ha deretter i kyllingkraft og oliven, la dette koke inn til 2 dl. Sil og hold varm. Før servering tilsettes ½ dl god olivenolje samt oliven som er kuttet i ringer. Smak til med salt og pepper.

Sendt inn av Mario Vasquez Finalist og senere vinner i oppskriftkonkurranse med kveite

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse
Dagens rett

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse

Det er slett ikke så vanskelig å lage gode velsmakende vegetarretter - prøv denne nydelige burgeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her