- Skjær kveitefileten i serveringsstykker og legg dem i saltlake i 10 minutter.
- Tørk dem på kjøkkenpapir, og ha på nykvernet pepper.
- Kok opp vann, legg i fiskestykkene, sett ned varmen og la fisken trekke rett under kokepunktet i 8-12 minutter.
- Sausen:
- Bland eddik og pepper og kok til nesten alt er fordampet.
- Tilsett vann og rør blandingen sammen med eggeplommene.
- Pisk eggblandingen i vannbad til eggeplommene tykner og har fått et volum.
- Tilsett smeltet klaret smør litt om gangen.
- Hvis sausen blir for tykk, kan den skille seg. Tilsett da litt lunket vann.
- Smak til med sitron, salt og pepper. Tilsett gjerne litt friske urter.
- Asparges: Ha litt vann og smør i bunnen av en kjele og kok opp.
- Legg i asparges og kok slik at de fortsatt har tyggemotstand.
- Hold varme til servering.
- Strimlet nykål eller spisskål og gulrøtter surret i smør passer også til denne retten.
Flere fristende retter med kveite finner du her