Dampet kveite med syrlige rotgrønnsaker og fondantpoteter
Eksportutvalget for fisk

Dampet kveite med syrlige rotgrønnsaker og fondantpoteter

Fremgangsmåte

Start med potetene. Skrell og skjær dem i store terninger.

Kok dem møre i kjøttkraft med hvitløk og persille. Da får de god smak.

Nøtte- og soyasmør:
Smelt smøret på svak varme. Hell av det klare smøret, bunnfallet skal ikke med.

Tilsett det klarnede smøret hvitløk og persille og la det trekke på svak varme til det blir nøttebrunt. (Derav navnet nøttesmør).

Sil smøret og rør inn sitronsaft og soyasaus like før servering. Smøret vil da "sprekke", noe det skal.

Rotgrønnsakene:
Rens og skjær grønnsakene i jevnstore terninger. Kok dem knapt møre i lettsaltet vann med pepper og smør.

Rens vårløkene og skjær av den nederste hvite stilken som du lar koke med de siste par minuttene.

Rør inn sukker så grønnsakene blir glasert.

Spinattimbal:
Fres løk og hvitløk til timbalene i smør, til løken er myk men ikke har tatt farge.

Vend inn spinaten og smak til med salt og pepper. Form blandingen til fire runde timbaler (sylindre).

Kveiten:
Kok opp vann med salt til fisken og legg i fiskefiletene.

La dem trekke på middels varme, de må ikke koke. Det tar ca 6 minutter, da er de akkurat gjennomkokt.

Legg opp fiskestykkene på varme tallerkner med timbalen og grønnsaker rundt, fondantpoteten og drypp over nøtte- og soyasmøret.
 

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her