Kokosterte med Chili- og ananassorbet

Fremgangsmåte

Mørdeigen:
Alle ingrediensene has lagvis (tørt/bløt) i en food prosessor. og kjøres til deigen begynner å sette seg.

Ha deigen på benken og press den sammen til ca 5 emner og plastre inviduelt. La deigen hvile på kjøla et par timer.

Kjevle ut deigen og fôr en tertebunn, prikk huller i en med en gaffel el. lignende. Sett terten i fryseren (ca.25 min). Stek terten på 150 grader i 15 min med bakepapir og bønner. Deretter pensler du bunnen med eggeplommer og videresteker i 5 min.
 
Behold tertebunnen i frormen.
 
Når du skal lage fyllet, koker du opp melk, fløte og sukker og sper denne blandingen i pulp/egg/maizenna blandingen mes du hele tiden pisker.
Varm blandingen opp i en bolle over vannbad under omrøring. Massen vil nå tykne. Når massen blir litt tykkere enn vanlig vaniljesaus, tar du å heller fyllet i tertebunnen. Sett terten forsiktig inn i en 90 graders varm ovn, fyllet vil etter ca 10 -15 min sette seg. Terten settes til avkjøling på kjøla.
 
Server terten med en chill- og ananassobet og limezest

Sendt inn av Jeanette Iversen (kokkelærling)

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig
Ukens kake
Saftig krydderkake med tyttebær i langpanne

Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig

Surmelk i deigen gir ekstra holdbarhet og saftighet - samtidig som tyttebærene og krydderet setter en ekstra spiss på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her
+
Godbiter i pollisten

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her

Chinon og cabernet franc kan nemlig være både saftig og leskende og samtidig ha god struktur.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sensasjonell førsteplass til Himkok

I kåringen Topp500Bars kommer Himkok som nummer én. Det betyr at det er denne baren som nå er på hele verdens lepper.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Beste kjøp er en bordeaux i magnum
+
Tester

Beste kjøp er en bordeaux i magnum

Novembernyhetene i basisutvalget - altså vin med fast hylleplass - har få riktig gode kjøp. De beste er viner over 400-500 kroner. Men det finnes noen unntak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming
Dagens rett

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming

Reinskav er en av de aller beste råvarene i norsk dagligvarehandel - fordi den huker av for alle krav om bærekraft og smak. Prøv denne vrien og du blir hekta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris
+
Ukens vin

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris

Her har du valget mellom en gammel kjenning i ekstra god form til 159,90 eller en ny vin som egentlig skulle hatt en annen etikett, og dermed koster godt under halv pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her