Kokosterte med Chili- og ananassorbet

Fremgangsmåte

Mørdeigen:
Alle ingrediensene has lagvis (tørt/bløt) i en food prosessor. og kjøres til deigen begynner å sette seg.

Ha deigen på benken og press den sammen til ca 5 emner og plastre inviduelt. La deigen hvile på kjøla et par timer.

Kjevle ut deigen og fôr en tertebunn, prikk huller i en med en gaffel el. lignende. Sett terten i fryseren (ca.25 min). Stek terten på 150 grader i 15 min med bakepapir og bønner. Deretter pensler du bunnen med eggeplommer og videresteker i 5 min.
 
Behold tertebunnen i frormen.
 
Når du skal lage fyllet, koker du opp melk, fløte og sukker og sper denne blandingen i pulp/egg/maizenna blandingen mes du hele tiden pisker.
Varm blandingen opp i en bolle over vannbad under omrøring. Massen vil nå tykne. Når massen blir litt tykkere enn vanlig vaniljesaus, tar du å heller fyllet i tertebunnen. Sett terten forsiktig inn i en 90 graders varm ovn, fyllet vil etter ca 10 -15 min sette seg. Terten settes til avkjøling på kjøla.
 
Server terten med en chill- og ananassobet og limezest

Sendt inn av Jeanette Iversen (kokkelærling)

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her