- Kok potetene på forhånd i lettsaltet vann til de er nesten ferdig. Slå av vannet og sett til side.
- Semitørkede tomater:
- Del tomatene i båter eller i to dersom du bruker cherrytomater.
- Ved tomatene i litt salt, sukker og pepper og ha de utover et ildfast fat.
- Tørk tomatene i ovnen på 100 grader i 30 minutter til de er halvtørkede og har en flott konsentrasjon av smak.
- Kutt baconet i biter og stek det i panne med oljen, ta det ut og tørk baconet på papir.
- Fisken:
- Skyll kveita godt og tørk den av med papir. Krydre kveita godt med salt og pepper og stek den i litt olje i en steke panne på middels høy varme på begge sider til den blir gyllen.
- Ha kveita over i en langpanne og sett inn et steketermometer i den tykkeste delen av fisken.
- Tilsett potetene, grønnsakene, soppen, timian og smør.
- Bak det hele i ovnen ved 150 grader i ca 10 minutter.
- Tilsett vin, tomater, sherryeddik og kraft til pannen.
- Bak det videre til det er ferdig (ca 5 minutter), og til kjernetemperatur i kveita er på ca 45 grader.
- Ta ut fisken av ovnen og la den hvile ca 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
- Dryss baconbitene over kveita ved servering.
Denne retten er kreert av Sven-Erik Renaa til Årets Kokk 2006. Renaa ble Årets Kokk og Norges kandidat til Bocuse d'Or 2007
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig