Kok potetene på forhånd i lettsaltet vann til de er nesten ferdig. Slå av vannet og sett til side.
Tørk tomatene i ovnen på 100 grader i 30 minutter til de er halvtørkede og har en flott konsentrasjon av smak.
Kutt baconet i biter og stek det i panne med oljen, ta det ut og tørk baconet på papir.
Ha kveita over i en langpanne og sett inn et steketermometer i den tykkeste delen av fisken. Tilsett potetene, grønnsakene, timian og smør. Bak det hele i ovnen ved 150 grader i ca 10 minutter.
Tilsett vin, tomater, sherryeddik og kraft til pannen. Bak det videre til det er ferdig (ca 5 minutter), og til kjernetemperatur i kveita er på ca 45 grader.
Ta ut fisken av ovnen og la den hvile ca 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
Dryss baconbitene over kveita ved servering.
Denne retten er kreert av Sven-Erik Renaa til Årets Kokk 2006. Renaa ble Årets Kokk og Norges kandidat til Bocuse d'Or 2007
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig