- Visp sammen 3 egg til en homogen masse i en bolle. Om ønskelig blandes finhakket gressløk inn.
- Smelt 1 ss smør i en 22-25cm teflonpanne over middels varme til det skummer, men ikke brunes.
- Tilsett de sammenvispede eggene. Begynn straks å røre eggene med en slikkepott i små sirkulære bevegelser, mens du samtidig rister pannen frem og tilbake. Fortsett å gjøre dette til eggene ikke beveger seg når du rister pannen frem og tilbake, og må bruke slikkepotten for å jevne ut omeletten. Dette tar ca 30 sekunder. Skru så ned varmen og bruk slikkepotten til å jevne ut eggene. Omeletten skal nå ha satt seg litt, men fortsatt være bløt.
- Trekk så platen av varmen, og bruk slikkepotten til å forsiktig løsne omeletten fra kantene. Begynn å rulle omeletten innover seg selv. Tilsett mer smør i pannen for å gjøre det lettere.
- Når du nesten har rullet omeletten ferdig stopper du og bretter den andre kanten over, slik at sømmen er på toppen. Vipp så omeletten over på en tallerken slik at sømmen er på undersiden. Omeletten skal ha form som en cigar.
- Tre så en liten kladd smør på en gaffel og gni oversiden av omeletten med smøret til den blir glansfull. Server straks med en grønn salat.
Her er det mange oppskrifter på deilige omeletter
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig